• €300,- korting op je bruidsaccessoires bij een trouwjurk v.a. €1199,-
  • CBW-erkend

Blog

Wedding Company > Trouwen  > Bruidsmode en Uiterlijk  > De mooiste trouwringen: Trends en tips voor de perfecte keuze

De mooiste trouwringen: Trends en tips voor de perfecte keuze

Trouwringen zijn meer dan alleen sieraden; ze symboliseren de eeuwige liefde en toewijding tussen jou en je partner. Het kiezen van de perfecte trouwringen is een belangrijk moment in de aanloop naar je huwelijk, en met zoveel stijlen, materialen en ontwerpen om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om de juiste beslissing te nemen. In deze blog delen we de nieuwste trends in trouwringen en handige tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Unieke vormen en stijlen

Hoewel klassieke ronde trouwringen altijd in de mode blijven, zijn veel bruidsparen tegenwoordig op zoek naar iets unieks. Ringen met bijzondere vormen, zoals rechthoekige of ovale diamanten, of asymmetrische ontwerpen worden steeds populairder. Deze ringen geven een moderne twist aan de traditionele trouwring en zorgen voor een unieke, persoonlijke uitstraling.

Inspiratie: Overweeg een trouwring met een geometrisch ontwerp, zoals een hexagon-vormige steen of een band met gesneden details. Deze ringen zijn perfect voor koppels die houden van een eigentijdse en artistieke look.

2. Vintage en antieke ringen

Vintage en antieke trouwringen zijn geliefd vanwege hun tijdloze charme en unieke uitstraling. Veel stellen kiezen voor ringen die doen denken aan specifieke tijdperken, zoals de art deco-stijl met zijn geometrische lijnen en gedetailleerde patronen, of de edwardiaanse stijl met delicate, filigraan-ontwerpen en ingewikkelde gravures. Het kopen van een antieke ring kan ook een mooie manier zijn om een erfstuk te creëren dat generaties lang kan worden doorgegeven.

Tip: Als je kiest voor een vintage ring, zorg er dan voor dat deze in goede staat is. Het kan ook een idee zijn om een moderne trouwring te laten ontwerpen met vintage-elementen, zoals gravures of een ouderwetse zetting.

3. Kleurrijke stenen

Diamanten zijn nog steeds de meest populaire keuze voor trouwringen, maar steeds meer koppels kiezen voor gekleurde edelstenen om hun ringen te personaliseren. Edelstenen zoals saffieren, smaragden, robijnen en zelfs zeldzame gekleurde diamanten geven een trouwring een unieke en opvallende look. Dit maakt de ring niet alleen bijzonder, maar zorgt ook voor een kleurrijke en persoonlijke touch.

Trend: Blauw is momenteel een populaire kleur voor trouwringen, vooral met de klassieke blauwe saffier, die symbool staat voor trouw en loyaliteit. Maar ook roze en gele stenen winnen aan populariteit.

4. Minimalistische ringen

Voor de bruid en bruidegom die houden van eenvoud, zijn minimalistische trouwringen een perfecte keuze. Deze ringen hebben vaak een dunne band en weinig tot geen versieringen, maar stralen door hun eenvoud juist elegantie uit. De trend van minimalisme past goed bij moderne, stijlvolle koppels die de nadruk willen leggen op de symboliek van de ring in plaats van op de versieringen.

Inspiratie: Een dunne gouden of platina band zonder steen of met een kleine diamant is een tijdloze keuze die bij elke stijl past. Dit soort ringen kunnen ook mooi worden gecombineerd met een verlovingsring.

5. Mismatched trouwringen

Het idee dat de trouwringen van de bruid en de bruidegom identiek moeten zijn, is aan het veranderen. Steeds meer koppels kiezen voor mismatched ringen die passen bij hun individuele stijl en persoonlijkheid. Dit betekent dat je niet langer vastzit aan het idee van bijpassende ringen. Misschien wil jij een klassieke ring met diamanten, terwijl je partner gaat voor een meer robuuste, matte band.

Tip: Zorg er wel voor dat er nog enige harmonie is tussen de ringen, zoals een vergelijkbare kleur of een element dat in beide ringen terugkomt, zodat er toch een gevoel van eenheid is.

6. Gegraveerde ringen

Personalisatie is een grote trend in de wereld van trouwringen, en een van de meest populaire manieren om een ring uniek te maken, is door middel van gravures. Of het nu gaat om jullie initialen, trouwdatum of een speciale zin die betekenisvol voor jullie is, een gravure geeft de ring een persoonlijk tintje. Sommige stellen kiezen zelfs voor geheime boodschappen aan de binnenkant van de ring, waardoor het nog specialer wordt.

Inspiratie: Denk aan het graveren van een kort gedicht, een symbool dat betekenisvol is voor jullie, of zelfs de coördinaten van de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet.

7. Duurzame materialen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij het kiezen van trouwringen. Veel stellen zijn op zoek naar eco-vriendelijke opties en kiezen voor ringen gemaakt van gerecyclede materialen of conflictvrije diamanten. Dit geeft niet alleen een goed gevoel, maar het draagt ook bij aan een verantwoorde en ethische keuze voor jullie grote dag.

Tip: Kies voor ringen gemaakt van gerecycled goud, platina of zilver. Zorg er ook voor dat de diamanten die je kiest ethisch zijn verkregen, bijvoorbeeld via gecertificeerde fairtrade leveranciers.

8. Ringen met twee tinten

Een opkomende trend in trouwringen is het gebruik van twee verschillende metaalsoorten in één ring. Ringen die bijvoorbeeld zowel geelgoud als witgoud bevatten, creëren een mooi contrast en geven een moderne uitstraling. Deze tweekleurige ringen zijn ideaal voor koppels die niet kunnen kiezen tussen verschillende metalen of die een unieke twist aan hun trouwringen willen geven.

Inspiratie: Combineer rosegoud met witgoud voor een zachte, romantische uitstraling, of ga voor geelgoud en platina voor een meer uitgesproken en luxe look.

9. Halo-settings

Hoewel de solitair-diamant nog steeds een favoriet is, wordt de halo-setting – waarbij de centrale steen wordt omringd door kleinere diamanten – steeds populairder. Deze stijl geeft de ring een schitterende glans en laat de centrale steen groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Dit is een prachtige keuze voor bruiden die houden van een glamoureuze, sprankelende ring.

Trendtip: Halo-ringen zijn niet beperkt tot ronde stenen. Overweeg een ovale of peervormige diamant voor een unieke draai aan deze klassieke stijl.

10. Comfort en pasvorm

Naast stijl en esthetiek is het belangrijk om ook te letten op het comfort van de trouwring. Dit is tenslotte een sieraad dat je elke dag zult dragen, dus het moet comfortabel aanvoelen. Kies voor een ring die past bij je levensstijl: als je bijvoorbeeld veel met je handen werkt, is een slanke, gladde ring zonder uitstekende stenen misschien een betere keuze.

Tip: Probeer verschillende breedtes en vormen om te zien wat het beste voelt. Sommige mensen vinden een rechte band het prettigst, terwijl anderen liever een afgeronde, zogenaamde “comfort fit” ring dragen, die zachter aanvoelt op de huid.

Conclusie: Jullie unieke stijl

Het kiezen van de perfecte trouwring is een persoonlijk proces, en het belangrijkste is dat de ring past bij jullie unieke stijl en relatie. Of je nu kiest voor een klassieke gouden band, een eigentijdse tweekleurige ring of een vintage erfstuk, het gaat erom dat de ring jullie liefde symboliseert. Wedding Company helpt jullie graag bij het vinden van de trouwringen die perfect aansluiten bij jullie persoonlijkheid en stijl, zodat jullie met trots deze bijzondere symbolen van liefde kunnen dragen.

No Comments

Leave a reply

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0