• €300,- korting op je bruidsaccessoires bij een trouwjurk v.a. €1199,-
  • CBW-erkend

Blog

Wedding Company > Trouwen  > De Trouwdag  > 10 Dingen die je niet moet vergeten op je trouwdag: Een onmisbare checklist

10 Dingen die je niet moet vergeten op je trouwdag: Een onmisbare checklist

De trouwdag is een van de belangrijkste dagen van je leven, en het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de details. Om ervoor te zorgen dat je dag soepel verloopt en je geen belangrijke dingen vergeet, hebben we een lijst samengesteld met 10 essentiële zaken die je zeker niet moet vergeten op je trouwdag. Deze handige checklist helpt je om georganiseerd en stressvrij te blijven terwijl je de dag van je dromen viert.

1. Vergeet je tijdschema niet

Een goed doordacht tijdschema is cruciaal voor een vlekkeloze trouwdag. Zorg ervoor dat je een gedetailleerd schema hebt voor alle belangrijke momenten, zoals de ceremonie, de receptie en de foto’s. Dit helpt je om op schema te blijven en ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

Tip: Deel het tijdschema met je ceremoniemeester en andere belangrijke personen, zodat iedereen op de hoogte is van de planning en eventuele aanpassingen kan worden gemaakt indien nodig.

2. Controleer de huwelijksakte

Een van de belangrijkste documenten op je trouwdag is je huwelijksakte. Zorg ervoor dat deze op tijd wordt geregeld en dat je deze bij je hebt. Dit document moet worden ondertekend door jullie beiden en door de officiële trouwambtenaar om jullie huwelijk officieel te maken.

Tip: Bewaar de huwelijksakte in een veilige plaats, zoals een map of tas die je aan een vertrouwd persoon geeft, zodat je deze niet kwijt raakt.

3. Neem alle noodzakelijke accessoires mee

Of het nu gaat om je trouwring, de ringen van je partner, of speciale accessoires zoals je huwelijksboeket of een bijpassende sjaal, zorg ervoor dat je alles bij je hebt. Maak een lijst van alle belangrijke accessoires die je nodig hebt en controleer deze een paar dagen voor de bruiloft.

Tip: Zet alle accessoires en belangrijke items klaar in een aparte tas of doos die iemand verantwoordelijk voor je kan houden op de dag zelf.

4. Vergeet he ‘No-Go’ lijst voor de muziek niet

Als je specifieke nummers hebt die je absoluut niet wilt horen, zorg er dan voor dat je deze ‘no-go’ lijst deelt met je DJ of band. Dit voorkomt dat ongewenste muziek wordt gespeeld en helpt om de sfeer van de bruiloft te behouden zoals jij dat wilt.

Tip: Overleg met je DJ of band van tevoren en bevestig de muziekvoorkeuren en -afkeuren een paar dagen voor de bruiloft.

5. Zorg voor contant geld en betalingsmiddelen

Het is handig om wat contant geld en betaalmiddelen bij je te hebben voor onverwachte uitgaven of tips voor leveranciers. Dit kan variëren van een fooi voor de chauffeur tot een last-minute aankoop van een belangrijk item.

Tip: Bewaar het contant geld en de betaalmiddelen op een veilige plek en zorg ervoor dat iemand anders ook op de hoogte is van waar ze zich bevinden.

6. Controleer of je gastenlijst compleet is

Voordat je je bruiloft begint, controleer je gastenlijst nog een keer om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke gasten hebt vergeten. Zorg ervoor dat alle RSVP’s zijn verwerkt en dat je een duidelijk overzicht hebt van wie er aanwezig zal zijn.

Tip: Zorg voor een lijst met contacten voor noodgevallen en een plan voor eventuele last-minute wijzigingen in het aantal gasten.

7. Laat je een nood-kit voorbereiden

Een nood-kit kan je redden bij onverwachte problemen. Vul deze kit met nuttige items zoals naald en draad, veiligheidsnaalden, pleisters, en andere kleine noodvoorzieningen. Dit helpt je om kleine problemen snel op te lossen zonder stress.

Tip: Laat de nood-kit achter bij je ceremoniemeester of een goede vriend zodat je deze altijd binnen handbereik hebt tijdens de bruiloft.

8. Zorg voor een plan B voor slecht weer

Als je een buitenceremonie of -receptie hebt gepland, zorg dan voor een plan B voor slecht weer. Dit kan een binnenlocatie zijn of een tent die je van tevoren hebt geregeld. Het is beter om voorbereid te zijn op alle mogelijke omstandigheden.

Tip: Overweeg de weersomstandigheden en maak indien nodig last-minute aanpassingen om ervoor te zorgen dat de dag soepel verloopt, ongeacht het weer.

9. Regel het transport

Controleer of het transport voor jullie en jullie gasten op orde is. Dit omvat alles van het vervoer naar de trouwlocatie tot eventuele ritten naar de receptie en de afterparty. Zorg ervoor dat alles op tijd geregeld is om ongemakken te voorkomen.

Tip: Bevestig de tijden en details met de vervoerders een paar dagen voor de bruiloft en zorg ervoor dat iemand verantwoordelijk is voor het coördineren van het transport op de dag zelf.

10. Communiceer met je leveranciers

Zorg ervoor dat je op de dag van je bruiloft contact hebt met alle leveranciers, zoals de fotograaf, de bloemist, de cateraar en de videograaf. Dit helpt om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en dat eventuele last-minute vragen of problemen snel worden opgelost.

Tip: Stel een contactpersoon aan die verantwoordelijk is voor het coördineren met de leveranciers, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van je dag.

Conclusie: Een goed voorbereid begin is het halve werk

Met deze checklist in hand ben je goed voorbereid om je trouwdag te laten verlopen zoals gepland. Door belangrijke details niet te vergeten en alles goed voor te bereiden, kun je je concentreren op het genieten van elke minuut van je speciale dag. Wedding Company is hier om je te helpen bij elk aspect van je bruiloft en ervoor te zorgen dat jouw dag perfect verloopt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kleine dingen.

No Comments

Leave a reply

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0